Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Automatka Tallinnaan - Tony Halttunen matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Automatka Tallinnaan

Lähdettiin naisystävän kanssa viikonlopuksi autolla Tallinnaan, tarkoituksena hoitaa joululahjaostokset ja nauttia ennenkaikkea yhteisestä ajasta ilman lapsia. Matkat oli aika paljon kalliimpia, koska selvästi sesonki päällä kun firmat viettämässä pikkujouluja. Löyty kuitenki aiemmin postissa tullut alennuslipuke, minkä sain käytettyä eikä itse matkoihin paljoa mennyt auton kanssa ja kahdelta henkilöltä, olisko ollut noin 150€. Hotellin löytäminen oliki hankalampaa, koska ko viikonlopulle melkein kaikki oli täyteen buukattuja. Sain varattua rannasta Hotel Euroopan, minkä kuitenki vaihdoin myöhemmin Swissotel Tallinnaan. Vaihto oli kyllä hyvä koska hotelli on uusi ja Tallinnan korkein rakennus, vieläpä 5 tähteä.

Auto saatiin ajettua parkkihalliin joka oli suoraan hotellin alapuolella, vuorokausimaksu oli 20€. Astuttiin hotellin aulaan ja vaikutuksen teki avara tila ja moderni sisustus, ei kuitenkaan liian kylmä vaan enemmänki lämminhenkinen. Aulassa oli komia joulukuusi jota kovasti porukka siellä kuvaili, tainnu päästä aika moneen joulupäivitykseen 🙂 Respassa kysyttiin että onko huonetoiveita, muistin että olin nähnyt kuvissa upean kulmahuoneen niinpä kysyin sitä. Kuinka ollakkaan yksi kulmahuone oli vapaana ja päästiin siihen. Mentiin 13 kerrokseen ja kun saatiin huoneen ovi auki, oli ensivaikutelma tosi hieno. Iso leveä sänky, isot ikkunat josta näköala satamaan asti, kylpyhuone oli kuin oma pieni SPA omalla kylpyammeella. Kaikinpuolin erittäin viihtyisä huone. Bonuksena huoneessa oli capsolo kahvinkeitin 😉

Hyvin nukutun yön jälkeen könyttiin hotellin aamiaiselle, hinta oli henkilöltä muistaakseni 26€ mikä oli ainaki omasta mielestä aika kallis. Itse aamupala oli kattava ja ihan ok, mutta parempiakin on saatu. Ei otettu aamupalaa siis enää toiselle aamulle. Aamupalan jälkeen hypättiin autoon ja suunnattin nokka kohti Ulemiste ostoskeskusta. Se on suhteellisen uusi ja sieltä löytyy kattavasti erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Ajomatkaa oli vain n. 10min hotellilta lentokentälle päin, suosittelen. Ei tosiaan oltu ainoa shoppailijat, taisi olla aika vilkas viikonloppu mikä valittiin…huh.

Ilta kun tuli, ei kauheemmin enää jaksanu lähtee riekkumaan. Otettiin taksi ja suunnattiin ravintolaan jossa naisystäväni oli käynyt aiemmin ystävättärien kanssa. Se oli todella positiivinen yllätys, edullinen ruoka ja erittäin hyvä. Ravintola sijaitsi vanhankaupungin ulkopuolella ja on paikallisten suosima, siksi myös edullisempi kuin vanhankaupungin turistirysät.

Sunnuntaina olikin lähtö edessä, laiva lähti 12:30 ja oltiin hyvissä ajoin satamassa. Tuli kuitenki fiilis että ei huvittais lähtee, otin puhelimen kätee ja soitin Tallink Siljan asiakaspalveluun. Kyselin myöhäsempiä lähtöjä ja sain vaihdettua meidät ilalaivalle, lisämaksua tuli muutama kymppi lisää, mutta ehdittiin käydä nauttimassa vielä kylpylästä, hyvästä ruuasta ja vähän tuli shoppailtuakin vielä. Kaikinpuolin ihana reissua ihanimmassa seurassa ja tuliaisiksi tuli paljon  ilosta joulumieltä 🙂

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille 🙂

 

Christmastree Swissotel Tallinn

Christmastree Swissotel Tallinn

Huone Swissotel Tallinn

Huone Swissotel Tallinn

Näkymä hotellihuoneesta - swissotel tallinn

Näkymä hotellihuoneesta – swissotel tallinn

Kiva kahvila sataman tuntumassa

Kiva kahvila sataman tuntumassa

 

-Tony Halttunen

Edellinen viesti Seuraava viesti

Ei kommentteja

Jätä vastaus